1402\01\12 12:43:15
تحقیقات جدید فرض بیصدا بودن گیاهان را به چالش کشیده است. بهنظر میرسد گیاهان زمانی که تحت استرس هستند، سروصدای زیادی تولید میکنند.
تحقیقات جدید فرض بیصدابودن گیاهان را به چالش کشیده است.
بهنظر میرسد گیاهان زمانی که تحت استرس هستند، سروصدای زیادی تولید میکنند. در این صورت گوشدادن به صداهای آنها میتواند سبب صرفهجویی در مصرف آب روزانه شود و به کشاورزان در نگهداری از آنها کمک کند.
دانشمندان در این مطالعه برای گوشدادن به صداهای مذکور، میکروفونهای مخصوصی را به گیاهان یک گلخانه در محفظه آکوستیک عایق صدا نصب کردند و تلاش کردند صدای تولیدشده توسط گیاهان سالم، کمآب و آن دسته که ساقهشان بریده میشود را گوش کنند.
براساس مقالهای که توسط «لیلاچ هادانی»، زیستشناس تکاملی، در مجله «Cell» به چاپ رسیده است، گیاهان بهطور مرتب صدا تولید میکنند، اما این صدا در برخی شرایط خاص بلندتر است.
گیاهان هنگامی که آب بدنشان کم شده یا قسمتی از آنها بریده شود یا آسیب ببیند، صدایی کلیکمانند تولید میکنند. گوجهفرنگی و گیاه تنباکو ازجمله گیاهانی بودند که گروه تحقیقاتی این زیستشناس تکاملی بهصورت مستقیم روی آنها مطالعه کردند؛ زیرا رشد و کنترل آنها در شرایط آزمایشگاهی سادهتر است.
آنها دریافتند صدای کلیکمانند تولیدشده توسط گیاهان سالم حدود یک بار در ساعت است، درحالیکه بوته گوجهفرنگی و تنباکو پس از برش ساقه صدایی در حدود ۲۵ و ۱۵ کلیک در هر ساعت تولید میکردند.
صدای تولیدشده توسط گیاههای کمآب رقم بیشتری بود.
به این صدا گوش دهید.
این گیاهان در روزهای اول تشنگی سروصدای زیادی تولید میکنند. این صدا با افزایش خشکی خاک گیاه افزایش مییابد و درنهایت زمانی که گیاه بهطور کامل خشک میشود، صداهای تولیدشده نیز متوقف میشود.
دانشمندان در ادامه روند مطالعات خود موفق شدند الگوریتم یادگیری ماشینی را آموزش دهند که قادر است با توجه به صدای تولیدشده میان گیاهان خشک، بریدهشده و سالم تمایز ایجاد کند.
جالب است بدانید برخی حیوانات قادر هستند این صدا را تفسیر کنند.
با توجه به اینکه این صدا در بازه فرکانسی قابل شنیدن توسط گوش نیست، ما برای گوشدادن به آن نیاز به تجهیزات خاصی داریم. اگر انسان بتواند با کمک تجهیزات خاص به این صدا گوش کند، میتواند به نحو بهتری از گیاهان و محصولات خود نگهداری کند. این امر بهخصوص در دنیای امروزی که تغییرات آبوهوا اثرات گستردهای روی کشاورزی دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
هادانی دراینباره میگوید: «حتی در یک محیط بسیار ساکت و آرام، صداهایی از گیاهان محیط وجود دارد که حاوی اطلاعات ارزشمندی است، اما ما آنها را نمیشنویم.»
آنچه هنوز بهعنوان یک پرسش بزرگ برای دانشمندان مطرح است، نحوه تولید این صداها توسط گیاهان است.
یک فرضیه این است که صداها در حبابهای هوا - که در سیستم آوند گیاه قرار دارند - ایجاد میشوند و با ترکیدن حباب، صدا آزاد میشود.
این اولینبار است که دانشمندان صداهای موجود در هوا را که توسط گیاهان تولید شده، ثبت میکنند؛ به این معنا که صدا در محیط منتشر شده و توسط سایر موجودات زنده در محیط اطراف شنیده میشود.
.