1401\06\13 18:19:07
راهکار مقام سازمان محیط زیست برای مهار سیل در کشور
تسنیم/ مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر پخش سیلاب به درستی در کشور ما انجام شود، هم فرونشست کاهش پیدا میکند، هم سفرهای آب زیرزمینی پر میشوند و هم اینکه خسارات سیلاب به حداقل میرسد. لادن
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر پخش سیلاب به درستی در کشور ما انجام شود، هم فرونشست کاهش پیدا میکند، هم سفرهای آب زیرزمینی پر میشوند و هم اینکه خسارات سیلاب به حداقل میرسد.لادن رضیکردمحله اظهار کرد: اصل مهمی که در مهار سیل وجود دارد، موضوع پخش سیلاب است و ما باید به سمت پخش سیلاب برویم؛ منطقهای به نام "گربایگان فسا" در استان فارس وجود دارد که در این منطقه به دلیل تخریب سیل همه روستاها خالی از سکنه شده بود اما زمانی که پخش سیلاب در این منطقه انجام شد، گربایگان فسا به یک منطقه با پوشش جنگلی و نیمه جنگلی تبدیل شد؛ در نتیجه این اتفاق، مهاجرت معکوس صورت گرفت و مردم مجدداً به این منطقه برگشتند.وی با بیان اینکه پخش سیلاب یک برنامه 10 ساله است، گفت: در این منطقه در دهه 70 سیل اتفاق افتاد، در دهه 80 پخش سیلاب صورت گرفت و 10 سال بعد از شروع طرح پخش سیلاب، شرایط منطقه مساعد شد و مردم به منطقه بازگشتند.
زمانی که ما موضوع پخش سیلاب را مطرح میکنیم، وزارت نیرو بیان میکند که به تازگی مطالعات مربوط به این موضوع را شروع کرده در حالی که این موضوع باید از اصلیترین راهکارهای ما در هنگام وقوع سیلاب باشد.مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی بیان کرد: زمانی که سیلاب در ارتفاعات شیبدار جاری میشود، درخت جلوی سرعت سیل را میگیرد، آب در اطراف درخت میماند و به داخل خاک نفوذ میکند اما زمانی که ما درختان را قطع میکنیم، سیلابی که با سرعت جاری شده است، در شیبها سرعت بیشتری میگیرد، خاکهای حاصلخیز جنگلی را در خود مخلوط میکند و به سمت پایین سرازیر میشود.رضیکردمحله ادامه داد: حال اگر همین سیلاب به پشت سد بروز، باعث رسوبگذاری میشود در نتیجه در مهار سیلاب سدسازی نیز به اندازه پخش سیلاب جوابگو نیست. اگر پخش سیلاب به درستی در کشور ما انجام شود، هم فرونشست کاهش پیدا میکند، هم سفرهای آب زیرزمینی پر میشوند و هم اینکه خسارات سیلاب به حداقل میرسد. در واقع با اجرایی شدن این کار ما یک تهدید بزرگ را به فرصت تبدیل میکنیم.وی تأکید کرد: باید در سیاستگذاریهای کلان آبی و اختصاص بودجه به طرحهای مختلفی که برای مدیریت منابع آب کشور میشود، صرفه نظر شود.
طرحهای عمرانی مانند سدسازیها باید انجام شوند اما این طرحها نباید جای آبخیزداری، آبخوانداری و ...، را بگیرد. باید مدیریت درست منابع آبی حاصل از بارش نزولات آسمانی و استفاده از آبهای نامتعارف در دستور کار قرار بگیرد تا از این طریق بتوان با بحران جهانی تغییر اقلیم که نقش اصلی را در کاهش میانگین بارش در کشور ما دارد، مقابله کرد.. .
بازنشر از : آخرین خبر