اقتصاد ایران در گرو تندروی افراطیون است  حاکمیت در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کند

1403\01\13 13:38:04


اقتصاد ایران در گرو تندروی افراطیون است حاکمیت در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کند

اقتصاد ایران در گرو تندروی افراطیون است/ حاکمیت در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کند دوشنبه, 13 فروردين 1403 13:47 تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: اینکه در مجلس آتی افرادی که منتسب به گرو‌ه‌های افراطی‌اند، با رای پایینی روی کار آمده‌اند، موید این قضیه است که مجلس دوازدهم با این هدف در خرداد ماه آتی شروع به کار خواهد کرد که بر طبل تقابل با نظام بین‌الملل بکوبد که تبعات خوفناک این رویه بر هیچ کس پوشیده نیست. به گزارش اقتصاد ۲۴، اصرار نظام سیاسی ایران بر تقابل با غرب و همچنین ممانعت از پیوستن به معاهده‌های بین‌المللی با پیروزی تندروها در انتخابات مجلس دوازدهم علی‌الظاهر تداوم خواهد داشت

تبلیغات

اقتصاد ایران در گرو تندروی افراطیون است/ حاکمیت در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کند دوشنبه, 13 فروردين 1403 13:47 تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: اینکه در مجلس آتی افرادی که منتسب به گرو‌ه‌های افراطی‌اند، با رای پایینی روی کار آمده‌اند، موید این قضیه است که مجلس دوازدهم با این هدف در خرداد ماه آتی شروع به کار خواهد کرد که بر طبل تقابل با نظام بین‌الملل بکوبد که تبعات خوفناک این رویه بر هیچ کس پوشیده نیست. به گزارش اقتصاد ۲۴، اصرار نظام سیاسی ایران بر تقابل با غرب و همچنین ممانعت از پیوستن به معاهده‌های بین‌المللی با پیروزی تندروها در انتخابات مجلس دوازدهم علی‌الظاهر تداوم خواهد داشت.   در واقع جدیت نظام بر پافشاری روی اصول ایدئولوژیک خود موجب شده تا هم مردم ایران و البته هم نظام بین‌الملل به این نتیجه برسند که قرار نیست، جمهوری اسلامی در سیاست‌های کلی خود تجدیدنظر داشته باشد.   عبدالرضا فرجی راد، تحلیلگر مسائل بین‌المللی در این رابطه اظهار داشت: زیست در نظام بین‌الملل، کشور‌ها را مکلف می‌کند که قوانینی را که با تشخیص جمعی کشور‌های جهان مصوب شده‌اند، بپذیرند و به معاهدات تعیین شده احترام گذاشته و اجرای آن‌ها را باید و لازم بدانند.

اینکه کشوری با دیدگاه‌های افراطی و دلایلی که فقط برای خودش قابل توجه است، قرارداد‌های جهانی را نادیده بگیرد، یعنی در مسیری قرار می‌گیرد که نظم نظام بین‌الملل را به هم می‌ریزد که خب طبیعی است که چنین رفتاری واکنش جامعه جهانی را موجب خواهد شد.   FATF اصلا ربطی به آمریکا، انگلیس یا کشور‌های دیگر ندارد این تحلیلگر مسائل بین‌الملل در ادامه گفت: ایران در چند دهه‌ای که از استقرار نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد، رویکردی تقابلی با دنیا داشته و با توجه به هزینه‌های زیاد، همچنان مصرانه و با دیدگاه‌های تصمیم گیران، پیوستن به‌ FATF را تضییع حقوق ملی می‌داند و با بی توجهی به قفل شدن اقتصاد، همچنان نظرشان این است که «دلیلی ندارد، کشور‌ها از مناسبات مالی ما مطلع شوند». این اصرار در شرایطی است که FATF اصلا ربطی به آمریکا، انگلیس یا کشور‌های دیگر ندارد و در واقع قول و قرار نظام بین‌الملل برای این است تا کشور‌ها نتوانند از جریان تروریسم موجود در جهان حمایت کنند تا بتوان اینطور گفت که عدم پذیرش برای پیوستن به این کارگروه نمی‌تواند توجیهی منطقی داشته باشد.   وی افزود: در واقع مشکل اقتصاد ایران دلیل اقتصادی ندارد و محدودیت‌ها ریشه در نوع نگاه سیستم حکمرانی به سیاست خارجی دارد. بخشی از مدیریت کشور به قدری در رویکردش مصر است که حتی زمانی که بر سر پرونده هسته‌ای گره گشایی می‌شد، تحرکات‌شان را به نوعی اجرا می‌کردند که در روند مذاکرات خلل بیاندازند! تا بتوان اینطور گفت، اقتصاد در ایران در گرو تندروی گروهی افراطی است که عامدانه و عالمانه منافع ملی را زیر سایه نگاه افراطی شان قرار می‌دهند و به همین راحتی مصلحت عمومی را به مخاطره می‌اندازند.   سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان تصریح کرد: الان که نتیجه انتخابات مجلس دوازدهم مشخص شده است، به قاعده نگرانی‌ها تشدید شده‌اند.  اینکه در مجلس آتی افرادی که منتسب به گرو‌ه‌های افراطی‌اند، با رای پایینی روی کار آمده‌اند، موید این قضیه است که مجلس دوازدهم با این هدف در خرداد ماه آتی شروع به کار خواهد کرد که بر طبل تقابل با نظام بین‌الملل بکوبد که تبعات خوفناک این رویه بر هیچ کس پوشیده نیست.   ضرورت تجدیدنظر در سیاست خارجی از سوی حاکمیت وی توضیح داد: شرایط به قدری بد است که گرفتاری‌ها به قدری زیاد شده‌اند و در نتیجه جامعه به قدری افسرده و ناامید شده است که لازم است، حاکمیت «تجدیدنظر در سیاست خارجی» را به عنوان بایدی که نباید به آن بی‌تفاوت باشد در نظر بگیرد.

همه باید بدانیم، دنیا با ما شوخی ندارد و اگر همچنان معاهدات را نادیده بگیریم و مصرانه بر دیدگاه‌های نه چندان منطقی خود اصرار نشان بدهیم، اقتصاد به حدی به هم خواهد ریخت که جامعه را به سمت فروپاشی ببرد.   فرجی‌راد در پایان گفت: ایران به لحاظ برخوردار بودن از پتانسیل‌های لازم برای رشد اقتصادی، کشوری غنی با دارایی‌های وسیع است. منابع زیر زمینی و زمینی، نیروی کار ارزان و ... می‌توانند هر کشوری را به توسعه اقتصادی برسانند، اما این شرط زمانی محقق می‌شود که عقل‌گرایی و توجه به واقعیت‌های موجود را مهم و اصلی اصولی بدانیم.

در واقع با گریز از افراط، با توجه به شاخص‌های اقتصادی که از آن‌ها بهره‌مندیم و با توجه به اینکه به سیاستی تعاملی با دنیا احتیاج داریم، می‌توانیم حتی‌المقدور موانع رشد اقتصادی را از میان برداریم و در نتیجه آرامش را به جامعه تزریق کنیم.  . .


بازنشر از : بیتوته