1402\01\08 18:44:18


رییس بازنشسته والیبال، مالیات را به‌حق نمی‌داند. داوزنی: زمانی که دیگر نتوانم، می‌گویم خداحافظ!‌

طرفداری/ رییس فدراسیون والیبال گفت: تلاش می‌کنیم منابعی که باید را تامین کنیم ولی ناگهان سازمان مالیاتی حساب‌های ما را می‌بندد بدون اینکه در نظر بگیرد اساسا یک بنگاه خصوصی هستیم که نقش حاکمیتی دارد. رییس فدراسیون والیبال در خصوص آخرین وضعیت این رشته و مشکلات والیبال در سال 1402 صحبت کرد.

تبلیغات
مشاوره خدمات مالیاتی
مشاوره خدمات مالیاتی
گروه مشاوره و توسعه مدیریت تیارا ارائه خدمات مالیاتی تنظیم و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده - تنظیم و ارسال معاملات فصلی- تنظیم اسناد مربوط به دفاتر کانونی- تحریر دفاتر قانونی- تنظیم اظهارنامه مالیاتی (سالانه)- شرکت در جلسات رسیدگی مالیاتی- تنظیم لوایح دفاعیه جهت اعتراض به برگ تشخیص های مالیاتی - صادره و شرکت در هیات های حل اختلاف به کسب و کارها
# مالیات - # اظهارنامه مالیاتی - # اظهارنامه ارزش افزوده

طرفداری/ رییس فدراسیون والیبال گفت: تلاش می‌کنیم منابعی که باید را تامین کنیم ولی ناگهان سازمان مالیاتی حساب‌های ما را می‌بندد بدون اینکه در نظر بگیرد اساسا یک بنگاه خصوصی هستیم که نقش حاکمیتی دارد.رییس فدراسیون والیبال در خصوص آخرین وضعیت این رشته و مشکلات والیبال در سال 1402 صحبت کرد.والیبال ایران فصلی طولانی و سخت را در سال 1402 پیش رو دارد.

کسب سهمیه المپیک 2024 پاریس،‌ مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی تهران و قهرمانی جهان در رده‌های سنی مختلف، رقابت‌هایی هستند که والیبال ایران باید از اعتبار خود در آنها با سرمربی ایرانی دفاع کند. با این حال به نظر می‌رسد دغدغه عمده و نگرانی رییس فدراسیون، مسائلی دیگر فراتر از والیبال است.محمدرضا داورزنی رییس فدراسیون والیبال درباره نحوه تامین منابع مالی با توجه به نرخ و نوسان بالای ارز اظهار داشت:ما اینجا هستیم که این کارها را بکنیم و هر کسی وظیفه‌ای دارد. اساسا نگاه ما به کارمان، نگاه مثبت‌اندیشی است.

نباید یک مسئولیتی را بپذیریم یا اگر قبول کردیم باید چالش‌هایش را هم دنبال و حل و فصل کنیم. اگر همه چیز سر جایش باشد، به موقع پول تامین شود و به موقع همه چیز انجام شود که مدیریت کردن خیلی کار خاصی نیست. وقتی به شما پول و تعدادی کارمند بدهند که کار کنی و در این شرایط، خرابکاری کنی باید زیر سوال بروی.

مدیریت در شرایط طبیعی و آسان، کاری خاص نیست.وی ادامه داد:یکی از ویژگی‌های فدراسیون والیبال، این است که کارهایی را انجام می‌دهد که هر شخص و فدراسیونی نمی‌تواند انجام دهد. انجام کارهای چالشی، ویژگی‌های خاص خودش را دارد و فدراسیون والیبال ثابت کرده در چالش با تحریم‌ها و شرایط اقتصادی و کمبود منابع و از آن طرف افزایش نرخ ارز و ... می‌تواند خودش را با شرایط وفق بدهد.

این نوع فعالیت، سخت اما انجام شدنی است. برای انجام ندادن یک کار، هزار و یک بهانه می‌شود تراشید ولی ما بیشتر دنبال انجام کار هستیم. ما برنامه را تعریف می‌کنیم؛ برنامه‌ای که قابل تنظیم و اجرای به موقع باشد.

بازار رییس فدراسیون والیبال با انتقاد از فشارهای سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد:بعضی مواقع، کار سخت می‌شود ولی انجام دادن کارهای سخت، لذت خاص خودش را دارد. شما تلاش می‌کنی که هیچ برنامه‌ای لغو نشود، وعده و قولی که می‌دهی برای انجام برنامه که به موقع انجام شود، تلاش می‌کنی منابعی که باید را تامین کنی و با سختی به دست بیاوری ولی ناگهان در این شرایط، سازمان مالیاتی حساب‌های ما را می‌بندد بدون اینکه در نظر بگیرد ما اساسا یک بنگاه خصوصی هستیم که نقش حاکمیتی دارد. اگر حاکمیتی هستیم که نباید این رفتارها را با ما بکنند.

بعضی مواقع این جور رفتارها سخت‌تر از کمبود منابع و پول است. شما در جایی با وجود همه تلاشی که انجام می‌دهید، انتظار دارید که دولت کمکتان کند.داورزنی خاطرنشان کرد:ما در عمل وظیفه دولت را انجام می‌دهیم و تیم ملی را آماده می‌کنیم، مسابقه قهرمانی آسیا و مسابقات جهانی را برگزار می‌کنیم. ما به نمایندگی از دولت این کارها را انجام می‌دهیم و بعد سازمان مالیاتی بدون توجه به اینکه شما کار دولت و فعالیت ملی انجام می‌دهید، حساب‌هایتان را می‌بندد و می‌گوید مالیات بده؛ مالیاتی که به حق نیست! ما به عنوان فدراسیون ملی، در به در دنبال پول هستیم که بتوانیم کارمان را انجام دهیم، بعد سازمان مالیاتی، حساب‌های ما را می‌بندد و مجبورمان می‌کند پولی که باید خرج تیم ملی و اردو و اعزام تیم کنیم به عنوان مالیات پرداخت کنیم.

این‌ها کار را سخت می‌کند وگرنه ما می‌دانیم دولت در شرایط سختی به سر می‌برد و محدودیت دارد. ما انتظار نداریم که دولت به ما 100 میلیارد تومان پول بدهد ولی می‌خواهیم اگر 10 میلیارد به ما می‌هد، آن را به عنوان مالیات از ما نگیرد. مشکل بزرگ ما این است و الا موضوعات دیگر انجام شدنی است.وی افزود:زمانی که ببینم نمی‌توانم دیگر کاری انجام دهم، می‌گویم من نیستم و خداحافظ!‌ فردی را بیاورید که بتواند کارها را انجام بدهد.

ما اینجا هستیم و پذیرفتیم که کارهایمان را انجام بدهیم. انتظار داریم که دوستان در دولت، سازمان مالیاتی، دیوان محاسبات و بخش‌های دیگر در این موضوع به ما کمک کنند. در دنیا، دولت‌ها برای قهرمانی جهان، برای المپیک‌ها، برای اینکه فدراسیون ملی‌شان بتواند اردوهای خوب برگزار کنند و برای بازی‌های تدارکاتی و ...

پول می‌دهند. نگاه جزیره‌ای داشتن به کار، مطلوب نیست. سازمان مالیاتی می‌گوید من موظفم از شما مالیات بگیرم، اینکه ما فدراسیون ملی هستیم برای آنها فرقی نمی‌کند.

قانونی در سالی تصویب می‌شود، پنج سال بعد می‌گویند چرا قانون را اجرا نکردید؟! درست این است که از همان سال اول در مورد آن سختگیری می‌کردید. بعد از پنج سال چرا می‌آیید و می‌گویید اظهارنامه ندادید؟! این مسائل باعث می‌شود شرایط بدی را در کشور تجربه کنیم. برای ما راحت‌ترین کار این است که بگوییم پول و ارز نیست و کار را تعطیل کنیم.

هیچ کس هم نمی‌تواند بگوید چرا، چون پول نداریم و پولی هم نگرفتیم.رییس فدراسیون والیبال تاکید کرد: فدراسیونی با برنامه‌ریزی، وابستگی‌اش را به دولت کم می‌کند. این کار یعنی کمک به دولت. ما می‌گوییم برنامه‌هایی داریم که در سال، 100 میلیارد هزینه دارد.

دولت 10 میلیارد بدهد و 90 میلیارد را خودمان تامین می‌کنیم اما دولت نباید آن 10 میلیاردی را که می‌دهد از طریق مالیات بگیرد. برای مثال، کنفدراسیون والیبال آسیا به ما 20 توپ هدیه داده ولی به مامور فدراسیون در فرودگاه می‌گویند که 32 میلیون تومان مالیات این توپ‌ها را بده. من از این رفتارها تعجب می‌کنم.

این مسائل در دنیا حل شده است. وقتی فدراسیون جهانی به شما هدیه‌ای می‌دهد، عوارض گمرگی آن دیگر چیست؟! ما کشورمان را دوست داریم و نمی‌خواهیم این اتفاقات در آن بیفتد. دوست داریم نگاه مجموعه کشور به اتفاقات، سیستمی و نگاهی کلان‌نگر باشد که بدانند در ادارات و فدراسیون‌های ملی، گوشه‌ای از کار کشور انجام می‌شود.

مسئولان باید بدانند چه معافیت‌هایی شامل ما می‌شود و چه کارهایی می‌توانند انجام بدهند، اینکه بگویند در قانون دیده نشده، درست نیست. داورزنی بیان کرد:ما با پیگیری از یک فدراسیون ملی، کف‌پوشی به قیمت 60 هزار دلار برای انجام مسابقات‌مان می‌آوریم ولی آن را در گمرک نگه می‌دارند که عوارضش را بدهید! ما می‌توانیم خودمان را راحت کنیم و به دولت بگوییم وظیفه‌ات است که پول به من بدهی که کفپوش بخرم. ما رایزنی کردیم و با اعتبار خودمان در فدراسیون جهانی، چند  کفپوش تا حالا گرفته‌ایم که هر کدامشان 60 هزار دلار قیمت دارد ولی باید با گمرک چونه بزنیم که برای ورود آنها مشکلی ایجاد نشود تا کارمان را انجام بدهیم. ما در چند سال گذشته به دفعات، ارقام کلان بابت عوارض پرداخت کردیم، وزارت صمت، گمرک، بخش مالیاتی، بخش گمرکی،  جاهایی هستند که باید به ما کمک کنند.

چالش‌های ما اینجا است.وی با اشاره به مشکلات مدیریت با توجه به نوسان ارز گفت: سخت است اما غیر ممکن نیست. من در کارم یک استراتژی دارم. جز مرگ همه چیز شدنی است.

مرگ را نمی‌شود کاری کرد. زمانی که وقتش برسد و شما دیگر نفس نکشید هیچ کاری نمی‌شود کرد اما بقیه کارها شدنی است. ما 40 سال پیش با ارز 120 تومانی کار کردیم و حالا با ارز 60 هزار تومانی هم کار  می‌کنیم.

ویژگی ما در جمهوری اسلامی، تطبیق پذیری است و خودمان را با شرایط سخت تطبیق می‌دهیم. این وجه تمایز مدیران است. اینجا بحث شخص داورزنی نیست و مقصود من مجموعه کشور است.

سیلوهای ما در زمان جنگ، یک دانه گندم نداشت اما کشور اداره شد. مدیریت بحران در کشور توانست به گونه‌ای عمل کند که مردم احساس نکنند که سیلوهایشان گندم ندارد. روزی دیگر اما شرایطی را در کشور فراهم می‌کنیم که منابعمان را به هدر می‌دهیم.

سیب‌زمینی و پیاز و ... در مرزها می‌ماند و فاسد می‌شود. در این وضعیت، بحران مدیریت در کشور وجود دارد چه بخواهیم چه نخواهیم.

در شرایط سخت است که می‌شود تشخیص داد چه کسی توانسته درست کارش را انجام بدهد و چه کسی وظیفه‌اش را درست انجام نداده است.رییس فدراسیون والیبال در خصوص اینکه مسئولان و مقامات کشور هم بارها معترف بوده‌اند ضعف مدیریت، سرچشمه خیلی از مشکلات است، تصریح کرد:ما جنسمان از جنس مردم است و  برای این مردم کار می‌کنیم. برای مردم تلاش می‌کنیم و اینجا هستیم که این کارها را انجام بدهیم. اینکه ببینیم مردم در خرید گوشت و مرغ مشکل دارند در حالی که دولت تلاشش را انجام می‌دهد و ایران هم کشور فقیری نیست،  نشان می‌دهد در اداره منابع مشکل داریم.

یعنی ما در یک مدیریت بحرانی به سر می‌بریم. کشوری که بین 10 تا 15 درصد منابع دنیا را دارد نباید بگوید نمی‌توانم، ندارم، نیست و این سختی‌ها را مردم تحمل کنند.داورزنی تاکید کرد:اگر دولت از دانه درشت‌ها مالیات نگیرد و از جیب مردم، کاسبان جزء و کارمندان دولت، مالیات گرفته شود به مردم این حس دست می‌دهد که دست دولت در جیب مردم است. اگر این طور است، اجازه بدهید مردم کارها را انجام دهند! ما می‌خواهیم از جیب مردم برای اداره کشور استفاده کنیم؟! خب بگذارید مردم کارهایشان را خودشان بکنند.

در اکثر کشورهای دنیا خیلی از این کارهایی که دولت انجام می‌دهد را مردم انجام می‌دهند. اقتصادمان را نباید دولتی اداره کنیم. وقتی اقتصاد را دولتی می‌کنیم، تبعاتی دارد.

قیمت تمام شده زیاد می‌شود، رانت‌خواری زیاد می‌شود، فساد زیاد می‌شود. ما می‌خواهیم بگوییم همه این موارد کنار همدیگر دیده شود و یک نگاه کلان‌ و راهبردی وجود داشته باشد تا بدانیم نقشه راه کشور برنامه کشور برای 10 سال آینده‌اش چیست. ما به دفعات دیدیم که «نقطه سر خط» اجرا شده است و دوباره از اول کارها شروع شده است.

این روش کار کردن، هدر دادن منابع کشور است.وی ادامه داد: در کشور ما منابع درست توزیع نمی‌شود. منابعی را که در ورزش با لابی‌گری تامین شود، منطقی نمی‌دانم. شاید بعضی دوستان از حرف من ناراحت شوند اما حرفی است که نشات گرفته از احساسات نیست.

توزیع منابع کشور باید کارشناسی و عادلانه باشد نه اینکه با لابی‌گری بروند مجلس و پول بگیرند. شاید دستگاه‌ها در کوتاه‌مدت از این روش بهره ببرند اما حرکت بر مدار برنامه می‌تواند کشور را نجات دهد. من به یکی از نمایندگان گفتم چرا به یک فدراسیون پول می‌دهید و به یک فدراسیون نمی‌دهید؟ گفت که لابی‌گری آن فدراسیون بیشتر بوده است.

این کار غلطی است. من راجع به هیچ فدراسیونی اظهار نظر نمی‌کنم راجع به روش کار دارم بحث می‌کنم. ما در اصطلاح، یک جا از در دروازه رد نمی‌شویم و یک جا از سوراخ سوزن رد می‌شویم.

اینها آفت کار اجرایی در کشور است. ما هم سعی کردیم منطقی و با برنامه‌ عمل کنیم. فدراسیون، قدم بر نمی‌دارد مگر با برنامه باشد.

اینکه ما بدانیم در 2028 چکار باید بکنیم؟ روی چه کسی باید سرمایه‌گذاری کنیم؟ اینکه بدانیم برای المپیک 2032 باید چکار بکنیم؟ رییس فدراسیون والیبال خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات کلی ما در کشور این است که دچار روزمرگی هستیم و هر روز چالشی داریم. اگر شما همیشه نگران پول آب، برق، گاز، اجاره و ... باشید، چه زمانی می‌توانید فکر و برنامه‌ریزی کنید؟ من باید از الان بدانم تا 5 سال آینده چه کارهایی باید انجام دهم نه اینکه تلاشم این باشد که پولش را از کجا تامین کنم.

در سال گذشته، سازمان امور مالیاتی دو بار همه حسابهای‌مان را بست که یک مورد، درست زمانی بود که تیم در حال اعزام بود. اینهاست که کار را دچار سختی مضاعف می‌کند. امیدواریم که این اتفاقات کمتر شود. داورزنی با اشاره به تاریخ بازنشستگی‌ خود در آذر 1402 به تسنیم گفت:در برنامه‌ریزی که من انجام می‌دهم به مدت حضورم توجهی ندارم.

وقتی شما برای المپیک پاریس یا برای المپیک بعدی برنامه‌ریزی می‌کنید، وظیفه‌ شما پیش بردن برنامه تا زمانی است که حضور دارید، بعد از شما دیگران، برنامه را پیش می‌برند. برنامه‌ها در ریل حرکت می‌کنند. اینکه ما بگوییم امروز هستم و هفته آینده نیستم، پس هفته آینده ربطی به من ندارد اصلا درست نیست.

 شما یک نهالی را کاشتید که الان ثمر داده  و نمی‌توانی خشک شدنش را ببینی. چه ما باشیم و چه نباشیم باید این قطار درست حرکت کند و در ریل خودش باشد. قطار که از ریل خارج شد، متوقف می‌شود.

برنامه‌های فدراسیون والیبال، مثل حرکت قطار در ریل خودش است. همه ما مسئول هستیم. تصمیم الان من، 3 سال دیگر خودش را نشان می‌دهد.

اگر قرار باشد ما الان متوقف شویم، سه سال دیگر چه کسی جوابگو خواهد بود؟ این مسیر را باید با کمک همدیگر و برای کشورمان ادامه دهیم. در آینده هر کسی هم به عنوان رییس فدراسیون می‌آید برای کشور کار می‌کند و ما هم دوست داریم به نتیجه برسد. اگر بخواهیم نفسانی به موضوع نگاه بکنیم، می‌گوییم والیبال زمین بخورد تا قدر ما را بدانند!وی افزود:طبق اساسنامه مصوبه فدراسیون جهانی، منعی برای کار نیست اما اگر مسائل به شکل دیگری دنبال شود ما تابع قانون هستیم.

با این حال بستگی دارد که ما در برنامه هفتم با چه شرایطی مواجه شویم. ما تمام تلاشمان تعامل بهتر و بیشتر با وزارت ورزش، کمیته المپیک و فدراسیون جهانی والیبال است. طبیعتا دوست نداریم اتفاقی بیفتد که منجر به چالشی شود که به ضرر والیبال باشد.

ما صددرصد در تعامل خوب با وزارتخانه هستیم. حضور من در والیبال، منوط به قوانینی خواهد بود که در زمان خودش تصویب خواهد شد. باید ببینیم چه شرایطی به وجود می‌آید و امیدواریم نه تنها برای والیبال بلکه برای ورزش کشور تصمیم درست گرفته بشود.

کاری که در ورزش کشور انجام می‌دهیم در هیچ جای دنیا انجام نمی‌شود. تکلیف فدراسیون‌های کشورهای پیشرفته در دنیا روشن است و اساسا فدراسیون در هیچ کجای دنیا دولتی اداره نمی‌شود ولی در کشور ما ردیف و پست سازمانی در مورد آن وجود ندارد.رییس فدراسیون والیبال درباره دعوت دوباره از سید محمد موسوی با وجود انصراف از حضور در تیم ملی و انتقاد تند و تیز از فدراسیون گفت: سید محمد موسوی و بعضی از بازیکنان دیگر سرمایه‌های والیبال کشور هستند. انتخاب هر بازیکنی به عهده کادر فنی است.

من خیلی تمایل ندارم به اتفاقی که در آن زمان افتاد اشاره کنم اما اینکه بگوییم او از اردو خداحافظی کرد رفت و ما در حال حاضر به این ظرفیت اصلا توجهی نداریم، درست نیست. اعتقاد من این است که کادر فنی تیم ملی تشخیص دهد که بازیکنی می‌تواند به تیم ملی کمک کند یا نه. هر ملی‌پوشی، موجودیت خودش را از تیم ملی و والیبال کشور دارد.

فرقی ندارد که او  چه کسی است. تیم ملی فراتر و بزرگ‌تر از هر کسی است و همه ما باید در این حوزه به تیم ملی‌ کمک کنیم.وی خاطرنشان کرد:«سید» هم از بازیکنان متعصبی است که کشور و تیم ملی را دوست دارد. بعضا اختلاف سلیقه‌ای در روش کار وجود دارد که در همه جای دنیا طبیعی است.

من سید را هم بچه متعصبی می‌دانم و می‌دانم که می‌تواند به والیبال ملی ما کمک کند. بهروز عطایی هم با این نگاه مجددا با سید صحبت کرده است. سال سختی در پیش داریم که نمی‌توانیم فرصت‌ها و ظرفیت‌هایمان را از دست بدهیم.

در عملکرد بازیکنان در لیگ برتر امسال، ارزیابی انجام گرفته و به اردو دعوت شده‌اند. طبیعتا اتفاقاتی ممکن است بیفتد که شاید از قبل باید درست مدیریت شود. اینکه کادر فنی با سید صحبت کرده که به تیم کمک کند، اتفاقی است که باید بیفتد.

اکثر بازیکنانی مثل موسوی از تیم ملی خداحافظی نکردند و به همین دلیل اگر کادر فنی برای رویدادی به آن نیاز داشته باشد، بعید می‌دانم که بازیکنان ما سلیقه‌ای رفتار کنند بگویند ما دوست نداریم بیاییم یا حالا نمی‌توانیم بیاییم.. .


بازنشر از : آخرین خبر

خبرهای مرتبط با